Wibeliusgatan 3 15132 Södertälje

Nordlys by Ellipse är en vetenskapligt beprövad säker, effektiv och mångsidig IPL apparatur för behandling av tex. vidgade kärl eller pigmenteringar. Tekniken bygger på att högintensivt ljus dras till pigment i åldersfläckar och synliga blodkärl. Blodkärlen upphettas och bryts ner inom några tusendels sekunder.

Ellipse hjälper Dig att behålla ett yngre och fräschare utseende. Diffus rodnad och ojämn pigmentering reduceras och många patienter rapporterar att det efter genomförd behandling blir enklare att sminka sig.

Behandlingsmöligheter:

  • Reparera och föryngra solskadad hud
  • Ta bort pigmenteringar, bruna solfläckar
  • Avlägsna diffus hudrodnad och ytliga kärl
  • Behandla acne och acneärr
  • Behandla Rosacea
  • Behandla stora porer, rynkor
  • Permanent borttagning av hårväxt

Nordlys by Ellipse erbjuder även en ny form av

behandling för kärlborttagning på ben.

Tack vare den nya tekniken i Nd:YAGgår energin från lasern djupare ner i behandlingsområdet vilket gör den effektivare än traditionell IPL behandling mot just borttagning av kärl på ben eller s.k. cherryspots.

Gör det ont?

Behandlingen kan kännas som ett litet nyp/sveda i vissa områden.

Hur många behandlingar behövs?

För bästa resultat krävs 1-3 behandlingar. Efter det rekommenderas 1-2 årliga behandlingar för att underhålla resultatet.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-sol krämer) 4 veckor innan behandling.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Solning skall undvikas några veckor efter behandlingen. Använd solskyddskräm med minst SPF 30. Det går bra att återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen och huden sköts på vanligt sätt. Är huden ej irriterad går det bra att använda make-up.

Vad kan jag förvänta mig?

Du kan märka att huden ser lite ”smutsig” ut några dagar efter behandlingen, vilket är ett resultat av att pigmenten kommer fram. Detta försvinner igen efter ett tag varefter du märker att huden ser slätare och fräschare ut samt att hudens struktur är förbättrad.

Finns det några biverkningar?

Nej, i allmänhet inte. I vissa fall kan en lätt sveda/rodnad under och efter behandlingen förekomma (undantagsvis en lättare blåsbildning). Detta försvinner vanligtvis snabbt. Huden kan bli lite torr men detta är övergående.

Konsultation skall alltid bokas in innan första behandlingstillfället.

OBS! Vissa mediciner är kontraindicerande vid behandling. Informera alltid om medicinering pågår.

Behandling av nagelsvamp med YAG-laser

Vanligen krävs 4 behandlingar med två veckors mellanrum innan svampen försvinner.

Efter ca 1-2 månader börjar du se resultat. Även om svampen dör snabbt tar det tid för en frisk nagel att växa ut. För stortånageln tar denna process ca 12 månader och för de mindre naglarna ca 6 månader.

Innan behandling krävs alltid ett läkarbesök samt ett Dermatofyt DNA test.

Läkarbesök skall alltid bokas in innan första behandlingstillfället.

Permanent hårborttagning med Ellipse IPL

Vad innebär hårborttagning med Ellipse?

Ellipse är en vetenskapligt beprövad och säker apparatur för behandling av oönskad hårväxt. Tekniken bygger på att högintensivt ljus dras till pigment i hårstrån och leds ner i hårsäckarna det åstadkommer en photokoagulering. Det gör att hårsäckarna tillbakabildas, skrumpnar och försvinner

.Gör det ont?

Behandlingen kan kännas som ett litet nyp/sveda i vissa områden.

Hur många behandlingar behövs?

Ett hårstrå växer under en viss tid för att sedan vila några månader innan det ramlar av. Hår växer och vilar inte lika länge på olika delar av kroppen. Detta betyder att när man behandlar ett område på kroppen så vet man inte vilka hårstrån som är i vilande fas (telogen, catagen fas) eller växande fas (anagen). Det är bara hårstrån som befinner sig i tillväxtfas som Ellipse förstör hårroten på. Därför måste samma hudområde behandlas flera gånger. Oftast behövs 4-8 behandlingar beroende på vilket område som skall behandlas.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Solbränd hud får inte behandlas! Undvik solning (och solarium) fyra veckor före din Ellipsebehandling.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Solning skall undvikas fyra veckor efter behandlingen. Använd alltid solskyddsfaktor SPF 30 eller högre när du är utomhus. Det går bra att återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen och huden sköts på vanligt sätt. Håret i det behandlade området faller av efter ca 2 veckor.

Finns det hår som inte kan behandlas?

Vanligtvis kan de flesta hårfärger behandlas. De mycket tunna och fina strån som normalt finns på kinder hos kvinnor samt vitt eller grått hår, har oftast för lite pigment för att leda tillräckligt med energi ner i hårsäcken och är därmed svårbehandlat.

Är håret borta för all framtid?

En fullständig garanti kan man inte ge. Forskningen har visat att ett växande hårstrå som behandlats med Ellipse sällan växer tillbaka. Däremot kan håranlag som slumrat under år/årtionden aktiveras p.g.a. hormonell påverkan, t ex efter klimakteriet, graviditet och hormonella medicinbehandlingar. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Finns det några biverkningar?

I allmänhet inte men i vissa fall kan en lätt sveda/rodnad under och efter behandlingen förekomma (undantagsvis en lättare blåsbildning). Detta försvinner vanligtvis snabbt. I enstaka fall kan små skorpor bildas och pigmentförändring kan uppstå. Detta är vanligt och är övergående

.Konsultation skall alltid bokas in innan första behandlingstillfället. OBS! Vissa mediciner är kontraindicerande vid behandling. Informera alltid om medicinering pågår.

Ellipses nya modell NORDLYS har väckt beundran över hela världen. Systemet är den första icke-laser som använder sub-millisekunder pulser alltså kortare än en 1000-dels sekund-pulser. Effekten av dessa pulser är resultat på blodkärl som är outstanding, helt i nivå med färgämneslaser.  

I tillägg är NORDLYS flera gånger snabbare för hårborttagning jämfört med tidigare modeller, maskinen är nästan helt tyst och extremt smidig att betjäna. Med ett kraftigt Nd:YAG laserhandstycke behandlas större kärl i ansikte och på ben snabbt och effektivt, kall luft från handstycket kyler epidermis under behandling.

Ellipse NORDLYS baserar sig på den patenterade teknologin Dual Mode Filtering (DMF), som använder vatten som ett filter. Vatten i kombination med ett passivt filter, filtrerar effektivt våglängderna både i toppen och i botten av spektrumet. Detta reducerar signifikant mängden energi som behövs och ger en mer effektiv och säker behandling.

Ellipses modeller används av flera svenska universitetssjukhus och på både mindre och större kliniker. Att Ellipse är mycket effektivt och säkert har visats i ett stort antal peer-reviewed-articles - helt unikt för ett IPL-baserat system.